Categorii

Un produs inedit, menit sa sustina viata dispozitivelor moderne

Data: 20 Mai 2016

Telefoanele mobile inteligente au ajuns sa domine destul de mult spatiu in viata I-tech inca din anul 2013. Anul urmator a fost anul in care cele mai multe inovatii au fost aduse la cunostinta publicului si a consumatorilor, insa, cei mai multi producatori au optat pentru dispozitive mult imbunatatite, comparativ cu omologii lor. Dar, cu toate acestea, pentru un consumator de rand, cel mai important este modul in care un astfel de echipament poate economisi resurse si poate prelungi viata dispozitivului.

Cele mai recente si mai puternice dispozitive din gama telefoanelor inteligente au disponibil un hardware, pe care sunt instalate unele din cele mai eficiente aplicatii, pentru a facilita viata de zi cu zi. Cu siguranta fiecare model de telefon a fost comparat si cu alti factori, dar, in cele din urma, componentele inserate s-au dovedit a fi cele mai bune. Se pare ca sunt putini cei care isi diferentiaza telefoanele de top pe piata din ziua de astazi.

Altfel spus, a personaliza un dispozitiv si a aduce pe piata accesorii pentru fiecare model de telefon inteligent inseamna definirea unui factor important ce aduce in prim plan utilitatea unui dispozitiv inteligent. Acesa din urma poate fi utilizat in conditii de siguranta mai ales ca tehnologia high-end implica mult prea multe informatii si solutii menite sa usureze orice activitate.

Care sunt accesoriile de care avem nevoie atunci cand detinem un smartphone?

Daca ar fi sa luam in conisderare aspectul estetic, atunci cu siguranta ne-am gandi la o folie de protectie, fie mata, fie lucioasa si bineinteles la o carcasa sau o husa de protectie. Acestea din urma pot veni in variante moderne, culori unice, materiale dure, dar rezistente si la preturi care mai de care mai atragatoare. In functie de costurile de investitie intr-un accesoriu de acest tip, un consumator poate investi intr-un an de zile intre 200 si 500 de lei pentru achizitionarea de huse si carcase de protectie.

 

Deoarece la capitolul protectie ne-am asigurat, ar fi timpul sa luam in calcul si alte accesorii de care avem nevoie atunci cand suntem in calatorie. Aici se iau in calcul selfie stick-uri, boxele wireless, incarcatoarele universale, casti, manusi tactile sau suport de sustinere al telefonului pentru masina si cabluri de date.

Ce nu stiai despre un incarcator universal?

In aceste momente de viata, telefoanele inteligente au ajuns sa tina chiar si de foame, datorita procesoarelor lor superioare, atat la nivel hardware, cat si software. Desi puterea lor de procesare este ridicata, telefoanele par fragile. Cu cat sunt mai subtiti, cu atat necesita ingrijire mai mare si implicit se impune utilizare cat mai economica.

Din pacate, desi bateriile mari ale telefonelor sunt menite sa suporte aplicatii in desfasurare cel mult 24 – 48 de ore, uneori acestea intampina descarcari ale energiei intr-un timp mai scurt. De aceea, producatorii de telecomunicatii impun achizitionarea unui incarcator universal.

Incarcatorul universal este dispozitivul ce permite a suplimenta puterea unui dispozitiv sau a mai multor echipamente tehnologice in acelasi timp. Un incarcator universal realizeaza o incarcare wireless in timp scurt, cu un factor de energie rece. Ce inseamna acest lucru? Este destul de important ca atunci cand se utilizeaza un astfel de incarcator universal, un dispozitiv sa nu fie intr-un proces deschis. In acest fel nu se consuma energia recent alimentata si nici nu se supune dispozitivul uzurii.

Disponibil intr-o mare varietate de culori si modele sau marci, un incarcator universal actioneaza ca un suport pentru telefonul detinut, incat sa poata fi accesat confortabil in timp ce incarca. De exemplu, un incarcator universal este mult mai rapid decat un incarcator obisnuit, cu fir de alimentare la priza si poate incarca un telefon sau un laptop de la 10% pana la 100% in cel mult doua ore.

Tehnologia a evoluat incat am ajuns sa detinem un incarcator universal destul de compact, foarte eficient si care completeaza minunat cu energie un telefon, un laptop, un notebook sau orice alt dispozitiv tehnologic ideal pentru masina. Este inutil sa mai spunem ca trebuie sa cumparam un incarcator universal care sa accepte incarcarea fara fir pentru a utiliza dispozitivul. Incarcarea fara fir este intr-adevar o tehnologie rece, ceea ce inseamna ca este nevoie de o sursa naturala de energie pentru a fi incarcat, cum este in cazul panourilor fotovoltaice. Dar, pana la a detine un astfel de incarcator universal nu suntem decat la cativa pasi distanta.

De asemenea, cei mai mari producatori de tehnologie au avut in vedere ca pentru fiecare dispozitiv tehnologic pe care l-au proiectat sa ofere si o solutie optionala in cazul in care dispozitivul ramane fara alimentare pentru a rula diverse aplicatii sau programe. In acest caz, in loc de a investi ceva mai multi bani in achizitionarea unor acumulatoare suplimentare, mai bine mizam pe investitia intr-un incarcator universal, ce are un pret mult mai mic, dar ofera o durata de viata mai lunga decat cotraconcurentii sai.

Care sunt caracteristicile unui incarcator universal?

Probabil ca ai ajuns sa te intrebi de ce iti trebuie un incarcator universal si unde te poti folosi de el. Ei bine, afla ca un incarcator universal iti permite pana la 8 porturi USB, pentru a-ti putea alimenta dispozitivele pe care le utilizezi zilnic.

Un incarcator universal functioneaza pentru MP3-uri, pentru PDA-uri, telefoane mobile, laptopuri sau oricare alte dispozitive ce se alimenteaza prin USB. Implicit, fiecare incarcator universal iti va da voie sa te bucuri de apeluri prelungie, de calatorii lungi, jocuri, seriale, muzica pe saturate sau conversatii nelimitate prin retelele de socializare cu ajutorul gadgeturilor preferate, incarcate.

Capacitatea bateriei unui incarcator universal ajunge pana la 5000 – 7000mAh, iar timpul de incarcare este de aproximativ 8-9 ore. Cu siguranta este mai bine sa ai in vedere achizitionarea unui astfel de incarcator universal menit sa iti ofere iesiri USB simple, dar si o eficienta inalta de conversie a energiei.

Cat despre aspect si design, trebuie sa stii ca orice incarcator universal are de la sine un profil elegant, ce iti permite sa te bucuri de baterie la oricare dintre dispozitivele tale fara sa apelezi la un incarcator cu fir. Pe de alta parte, trebuie sa iei in considerare si greutatea acestuia, care nu este deloc mare, fiind ideala pentru un transport usor, chiar si in poseta unei femei.

In functie de preferinte, poti sa iti cumperi un incarcator universal in culoarea dorita, mizand pe alb sau negru, insa, la comanda se pot realiza si variante personalizate ale acestui echipament. In plus, atunci cand este la incarcat, acest dispozitiv iti arata gradul pana la care s-a alimentat cu energie, unele modele de incarcatoare universale avand trei leduri, pentru vaste delimitari ale cantitatii de energie existente.

Evaluarea ciclului de viata al unui incarcator universal

Pe baza unor rezultate tehnologice cu privire la durata de viata a unui incarcator universal, studiile au stabilit ca performanta acestuia variaza in functie de mediile de utilizare. Mai apoi, consumul de energie in faza de utilizare si impactul asupra materialelor de utilizare sunt doi factori importanti ai analizei.

Metodologia de evaluare a unui ciclu de viata al unui incarcator universal se bazeaza pe indicatori de utilizare, indicatori de mediu si indicatori de eficienta.

Din punct de vedere al energiei brute pentru o singura utilizare o data la 24 – 72 de ore, un astfel de dispozitiv are o durata de viata cuprinsa intre 5 si 7 ani de zile. Insa, din punct de vedere al utilizarilor multiple, un astfel de incarcator universal, ce este utilizat pentru a suplimenta cu energie pana la 5 porturi USB ale echipamentelor diferite, durata de viata ajunge la maxim 4-5 ani de zile, ceea ce este destul de rentabil daca luam in calcul si pretul acestuia de pe piata.

Daca luam in considerare si factorii de mediu, atunci am putea spune ca emisia totala a gazelor cu efect de sera, raportate la ehivalentul de dioxid de carbon dezvaluie ca un incarcator universal are cele mai mici valori, fiind raportate la bateriile existente pentru diverse echipamente tehnologice.

De ce sa cumperi un incarcator universal?

Din momentul in care decidem achizitioanrea unui telefon mobil sau a unui laptop, trebuie sa avem in vedere faptul ca acestea sunt consumabile, adica, la un moment dat vor intampina defectiuni si se vor opri din utilizare, se vor defecta sau vor fi inlocuite de alte dispozitive mai moderne.

Pentru oricare dintre echipamentele moderne, se impune achizitioanrea unui incarcator mobil ce permite unei persoane sa supravietuiasca cu dispozitivul langa sine. In timpul unui program agitat uitam sa mai putem un anume dispozitiv la incarcat, cum ar fi telefonul sau note pad-ul, iar acest lucru impune un incarcator universal mobil, ce va realiza treaba in locul nostru. In acelasi timp, am putea indeplini orice activitate ne era prevazuta in program.

In plus, orice incarcator universal mobil este un fel de combustibil suplimentar pentru cele mai noi echipamente, si, cum bateriile au nevoie de incarcare, cel mai bine este sa alegem un incarcator universal care sa se potriveasca cerintelor dispozitivului, oferindu-i aceeasi putere de incarcare sau chiar mai mare. Pentru oricare dintre aceste variante, putem vizita si magazinul online go4deals.ro pentru a analiza oferta, promotiile produselor si preturile la care se regasesc accesoriile de care avem nevoie in fiecare zi, pentru a ne simplifica viata.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu pănă acum
Sus